The Laundrettes + the Dogs

29 august: Sammarbeidskonsert med Felix

Torsdag 29 august åpner Studenthuset Bingo´n og Felix dørene mellom de to lokalene: En kveld med garasjerock og møkkapønk er i vente! For 100 kr får du med deg begge konsertene, og det er billig for to konserter av denne standaren. 


The Launderettes slipper sitt fjerde og etterlengtede album "Getaway" og The Dogs med Kristopher Schau i spissen slipper ”Set Yourself on Fire and Follow the Smoke”. Dette feires med konsert på Lillehammer 29.august! 

På Studenthuset Bingo´n: The Launderettes
På Felix Pub & Scene: The Dogs

Konsertstart: kl. 21.00
ID: 20 / 18 med studentbevis 
CC: 100,-
Billetter kjøpes i døra 

★★★ THE LAUNDERETTES ★★★

The Launderettes består av fem hardtarbeidende damer fra Oslo, som har holdt musikklidenskapen i hevd i snart 15 år. Allerede tilbake i 1999 gav de ut sin første singel og nå er de aktuelle med sitt fjerde studioalbum, Getaway, som slippes både i Norge og USA i månedsskiftet august/september. Damene serverer en suveren egenprodusert blanding av garagerock, sixties-punk, freakbeat og rock’n’roll. Singelen Hot Rocks er hovedsingel fra den kommende plata og den får vi høre i neste sesong av tv-serien Lilyhammer (som nå er en Netflix/ NRK-produksjon, som nå er solgt til mer enn 130 land), og The Launderettes spiller også i en episode!

The Launderettes beskrives som Norges ”cooleste rockettes” og har vært trofaste leverandører av 60-tallsinspirert rock i årevis. Siden 2007 har de vært på Steven Van Zandts aka Little Steven (også kjent fra tv-serien Lilyhammer) plate- og publishingselskap Wicked Cool Records i USA. Der har de blant annet gitt ut albumet Fluff ‘n’ Fold, som har solgt mer enn 10.000 eksemplarer.

Plata Getaway har allerede gjort seg bemerket via jevnlige singelslipp:
Singel # 1, «Red River», ble gitt ut Høsten 2011 og ble a-listet på «Underground Garage» i USA med 1,2 millioner lyttere.
Singel # 2 «Girls in New Jersey» var i 2012 med i den populære amerikanske TV-serien «Switched at Birth», som har mer enn 3 millioner seere ukentlig. Serien sendes på tv-kanalen ABC Network i USA. Singel # 3 ”Marks on My Map”, ble sluppet i USA desember 2012, og er allerede kåret til ”The Coolest Song in the World” på Little Stevens Underground Garage, og har siden vært playlistet med høy rotasjon på Cirius Network Radio i USA.

Det produktive bandet har gitt ut tre album og en rekke singler og har spilt over 200 konserter og turnéer i både Europa og USA. Både i 2012 og 2013 spilte The Launderettes på monster-festivalen Hard Rock Calling Festival i Hyde Park, som tar 50.000 publikummere.
Høsten 2011 og våren 2012 tok de Kiss Kiss Bang Bang Tour rundt i Norge, med turnébussen full av landets coole rockettes. I februar 2013 la bandet ut på ny releaseturné. I første omgang i Norge, hvor de hadde med seg ingen ringere enn Kristopher Schous nyeste band, The Dogs.

★★★ THE DOGS ★★★

Førstesingelen utsolgt på 5 dager.
Andresingelen utsolgt på 2 dager.
Tredjesingelen utsolgt på 1 dag.
Fjerdesingelen utsolgt på 4 timer.
Førstealbumet (5-dobbel 7’’-boks) utsolgt på 3 timer.
Har varmet opp for The Cynics, Imperial State Electric m.m.
Antall anmeldelser i pressen: 0
Er det ikke i grunnen akkurat dette du er på jakt etter a’?
Noe litt hemmelig, som åpenbart er så bra at folk går berserk i jakt på fysiske eksemplarer av musikken de lager.
Blir jo ikke noe verre av at alle medlemmer har spilt i band siden før mobiltelefonen og internett.

The Dogs består av:
Kristopher Schau (Cumshots, Hurra Torpedo) – vokal
Fredrik Gretland (Sweden, Cumshots) – trommer
Christian Spro (Sweden, Doopy) – orgel
Mads Martinsen (Mongo Ninja) – gitar
Roar Nilsen (El Doom & The born Electric, Horer) – bass